Hoe hou ik mijn hoofd en mijn woning koel tijdens deze warme zomerse temperaturen?

Je kunt je slippers en zonnecrème maar beter uit de kast halen. Het wordt de komende dagen tropisch warm. De temperatuur kan oplopen tot maar liefst 33 graden. Waarschijnlijk denk je gelijk aan een dagje strand of naar het zwembad. Heb je ook wel eens gedacht dat het ook heerlijk kan zijn om verkoeling te zoeken onder je terrasoverkapping of pergola en te genieten van het mooie uitzicht van je eigen tuin?

Heerlijk in alle privacy in je eigen tuin met fijne vrienden en of familie om je heen. Daarnaast bespaar je ook kosten van dure dagjes uit. Soms kan de hitte ook zorgen voor irritaties, doordat deze bijvoorbeeld recht naar binnen schijnt en dan kan de temperatuur binnen in je woning flink oplopen. Wat kan je nou het beste doen om de hitte zoveel mogelijk te weren? Zeg nou zelf, wat is er nou heerlijker dan een heerlijk koel huis, tijdens de warme dagen? Wij geven je graag wat tips om je woning zo koel mogelijk te houden.

Lucht je woning zoveel mogelijk

Zet in de ochtend of in de avond de ramen en deuren maar open en laat het maar even goed doortochten. Zodra het warm gaat worden, sluit dan weer de ramen en deuren. Warmte hou je het beste buiten, door overdag deuren, luiken en gordijnen gesloten te houden. Wist je dat binnenzonwering de warmte kan tegenhouden tot wel 65%?

Welke zonwering houdt de zon het beste tegen?

Wist je dat buitenzonwering tot ongeveer 92% van de warmte tegen kan houden? Als we aan zonnewering denken kan je kiezen voor: zonneschermen, luifels, markiezen, luiken, rolluiken of screens. Hieronder geef ik graag uitleg over de populairste type zonwering.

Rolluiken

Rolluiken zijn de meest effectieve zonwering tijdens warme zomerse dagen. Rolluiken zijn namelijk volledig afsluitbaar. Het reduceert geluid, warme en de zon.

Screens

Screens helpen ook om de zon te weren uit je woning en te zorgen dar je woning heerlijk koel blijft. Het prettige van screens is dat het zicht naar buiten behouden blijft. Screens zijn weersbestendig en zorgen ervoor dat de ramen schoner blijven. Tot slot zijn screens windvast en stormvast.

Zonnescherm/knikarmscherm

De belangrijkste vorm van en zonnescherm is schaduw creëren op je tuin of terras en zorgen dat de zon niet naar binnen schijnt. Een zonnescherm monteren onze plaatsers we aan de gevel. Het prettige aan een zonnescherm is dat je deze volledig kan inschuiven in zijn kast. Makkelijk wanneer je deze niet meer nodig hebt en hierdoor is dit scherm ook niet meer zichtbaar. Wie denkt dat knikarmschermen niet meer van deze tijd zijn, heeft het mis. Knikarmschermen zijn volledig aan te passen, zodat deze perfect bij je huidige woning past.

Je woning koel houden door een airconditioner of ventilator

Een goede zonwering is het meest belangrijk. Daarnaast kan je dit aanvullen met een airconditioner of ventilator voor extra verkoeling. In het kader van duurzaamheid kan je ook met een warmtepomp met een bodembron om te verkoelen.

Wil jij deze zomer ook nog genieten van een heerlijk koel huis? Vraag dan snel onze brochure aan over zonwering of kom langs in onze toonzaal.