Kies je voor rolluiken of toch beter voor screens?

Nu dat de zomer is aangebroken, is het buiten langer licht. Heerlijk die zonnige dagen. We kunnen er niet genoeg van krijgen en balen als het weer een dag regent. De zon zorgt voor positieve energie en geeft ons ook een goed humeur. Toch is niets is dan zo vervelend als de opkomende zon door je ramen naar binnen schijnt, als je nog net even wat langer wil doorslapen.

Rolluiken en screens bieden beide een goed alternatief voor zonwering. Welke van deze twee is de beste vorm van buitenzonwering? Wij geven je graag advies. Een groot verschil is bijvoorbeeld de verduistering. Mocht je de kamer volledig willen verduisteren, dan bieden rolluiken een goed alternatief. Daarentegen belemmeren screens het licht van de zon en de inkijk in de woning, maar verduisteren de woning niet volledig.

Waarom zou ik het beste kunnen kiezen voor rolluiken?

Een rolluik is praktisch en ook multifunctioneel. Rolluiken kiezen onze klanten vaker voor slaapkamers, omdat deze volledig verduisteren. Niets is zo fijn als een welverdiende nachtrust en dit kan het beste in een donkere kamer, ook als de zon opkomt in de ochtend. Het fijne van rolluiken is dat de warmte buiten blijft, maar het houdt ook de kou tegen. Daarnaast zijn rolluiken ook inbraakwerend en dit geeft een veilig gevoel. Tot slot hebben rolluiken ook een geluidswerende functie. De maximale geluidreductie van één rolluik is 35 dB.

Waarom zou ik het beste kunnen kiezen voor screens?

Screens kiezen onze klanten vaak voor bijvoorbeeld de woonkamer, speelkamer of thuiskantoor. Het prettige van screens is dat je nog prima naar buiten kan kijken en het houdt ook het licht van de zon tegen. Screens verduisteren niet volledig, waardoor je geen opgesloten gevoel krijgt, maar nog wel kunt profiteren van wat inval van het licht in je woning. Screens zijn ideaal met thuiswerken, want het voorkomt vervelende schitteringen op je beeldscherm.

In de tabel hiernaast maak ik graag een overzicht met de verschillen.

Conclusie

Als wij kijken naar de tabel kan je zien dat rolluiken meer functies bieden dan bijvoorbeeld screens.

Vele mensen kiezen voor de slaapkamer voor rolluiken, omdat deze inbraak vertragend zijn, maar ook geluidswerend en compleet verduisterend. Rolluiken hebben ontzettend veel voordelen. Zo zijn rolluiken ook nog isolerend. Zo blijft het in de zomer heerlijk koel en in de winter lekker warm. Hierdoor stook je minder en dit bespaart weer energie.

Voor bijvoorbeeld een thuiskantoor zijn screens weer perfect, omdat je er prima door naar buiten kan kijken. Screens zorgen op een subtiele manier voor meer wooncomfort, omdat je deels toch nog kan genieten van wat daglicht. Uiteraard afhankelijk van jouw wensen en behoefte bepaal jij zelf wat het beste in jouw situatie past.

Wij adviseren jou graag, wat het beste past in jouw situatie. Vraag alvast één van onze brochures aan.

De vergelijkingstabel

Schermafbeelding 2022 06 22 om 10 48 54